Breien bij de Molen

zaterdag, september 9, 2017 - 10:00

Breien bij de molen, HET gezelligste evenement van september! 
 
Vanwege de Open Monumentendag op 9 september dat als thema Boeren Burgers en Buitenlui heeft, wordt in het kader van vernieuwde belangstelling voor vroegere handwerken die dag Breiworkshops georganiseerd in samenwerking met Astrid’s WOL Deventer  (www.astridswol.nl). Deze breiwinkel bestaat 12,5 jaar en sponsort en organiseert mede om die reden deze workshops.
 
Astrid maakt er heel gezellige workshops van: Of u nu fair isle, shawl , handschoenen/mutsen toe-up sokken breien, of bloemen haken wilt leren, u kunt er spontaan aan mee doen. De workshops worden gehouden tussen 10.00 en 16.00 uur. Maar wilt u zeker zijn van een plaatsje bij uw favoriete brei/haaktechniek, dan kunt u beter even reserveren door Astrid te bellen op 0570-785874.  Er zijn geen kosten aan de workshop verbonden, dan alleen dat u uw gebruikte materialen vergoedt.
Natuurlijk kunt u ook meerder workshops volgen. De gehele dag zorgen de Vrienden van de Molen er wel voor dat uw inwendige mens niets te klagen heeft. Er is volop  koffie, thee, molenkoek, verse molenpannenkoeken, kruudmoes en meer te koop. Liever brood? In de molenwinkel is er elke zaterdag ovengebakken brood te koop. Daar kunt u dan heerlijke honing of bijzondere jams op doen, die ook op het Molenplein aan de man worden gebracht.
Heeft u de smaak van deze handwerktechnieken te pakken en wilt u gelijk doorgaan dan kan dat. Astrid brengt een heel mooi assortiment wol mee. 
’s Avonds kunt u ook nog blijven voor een gratis korenfestival dat om 19.00 uur begint 'Streek-Koren op de Molen',( zie elders bij de agenda op deze website)  .
Kortom, een dag om nooit te vergeten! Zeker als u ook komt genieten van de andere activiteiten op het Molenplein.
Aanmelden kan via info@astridswol.nl of bellen met 0570-785874 of in de winkel (Astrid’s WOL, Kleine Overstraat 79, 7411JK Deventer).

Adres molen waar het evenement plaatsvindt: Oude Molenweg 3, 7434PD Lettele.(Parkeren- gratis- is geen probleem, we hebben ruimte genoeg).

Copyright 2013, Vrienden van de Molen.