Open Molendag De Leeuw met GERANIUMMARKT

zaterdag, mei 7, 2016 - 10:30

Op 7 mei a.s. vindt de Open Molendag bij Windkorenmolen De Leeuw plaats. Ook dit jaar met Geraniummarkt.
 
Open voor publiek
Vanaf 10.00 – 16.00 uur is de molen open voor publiek. Molengidsen zullen op een deskundige manier de bezoekers door de molen begeleiden. Ondertussen beantwoorden zij vragen en vertellen over dit Rijksmonument, over molens in het algemeen, over de wind, de granen en de aloude techniek van het malen.
 
Geraniummarkt : Prachtige cadeau-ideeën voor Moederdag, zondag 8 mei
Tegelijkertijd is er, ook van 10.00 uur tot 16.00 uur, op het plein een Geraniummarkt. Een keur van geraniums in allerhande maten, kleuren en vormen , wordt aangeboden.
 
Inwendige mens - Vrienden van de Molen
De hele dag door zijn de ‘Vrienden van de Molen’ in de weer om te zorgen voor de inwendige mens. Koffie, thee, en andere drankjes zijn er. Maar ook worden overdag natuurlijk weer de heerlijke pannenkoeken gebakken.
Muzikale omlijsting
Gezelligheid is het motto op deze dag. Daar hoort ook muziek bij. Op deze dag zal  Wim Wiltink  met zijn accordeon dan ook voor de muzikale omlijsting zorgen.
 
Molenwinkel
Ook de molenwinkel is geopend. Hier zijn heerlijke en eerlijke ‘De Leeuw’ meelproducten te koop. Of het nu volkorenmeel, bloem, speltproducten, glutenvrije producten of speciale cake- en pannenkoekenmix moet zijn; het is hier allemaal te vinden.
 
Broodbakwedstrijd
De professinele korenmolenaars zijn georganiseerd in  het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde (het AKG). Dit gilde bestaat dit jaar 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseren zij op de diverse molens een broodbakwedstrijd. Ook Tonnie Moes met zijn meel van windkorenmolen De leeuw daagt u uit het lekkerste brood van deze streek te bakken. Inschrijven bij ‘De Leeuw’ kan vanaf 30 april. Deelnemers krijgen 1 kilo meel en gist om een brood te bakken dat op 28 mei beoordeeld zal worden (reglement in de molenwinkel). De winnaars maken kans op een broodbakworkshop bij meesterbajkker Robert van Beckhoven ( bekend van o.a. Heel Holland Bakt). Doe mee en schrijf je in.
 
Nationale Molendag
Op 14 mei a.s. zijn de molens in heel Nederland geopend voor publiek. Ook bij de windkorenmolen de Leeuw, Oude Molenweg 3 te Lettele (Oude Molen) is die dag van 10.00 – 16.00 uur  de molen open en zullen Molengidsen aanwezig zijn. 
 

Copyright 2013, Vrienden van de Molen.