Wintermarkt 2016 rond Molen De leeuw

Deze activiteit is al geweest. Bekijk het verslag:

zaterdag, december 10, 2016 - 09:00

Op zaterdag 10 december a.s. van 10.00 – 15.30 uur organiseren de ‘Vrienden van de Molen’ van Windkorenmolen De Leeuw, weer een uiterst sfeervolle WINTERMARKT bij en rond deze molen (Oude Molenweg 3, Oude Molen: tussen Lettele en Bathmen) aan de N344, Holterweg, halverwege Deventer en Holten).
 
Vijfentwintig standhouders brengen u vanaf het eerste moment in een heerlijke gezellige, gemoedelijke en knusse decembersfeer.
U kunt genieten van en snuffelen tussen een heel gevarieerd aanbod van artikelen voor gezelligheid in huis en tuin met kerstartikelen, kerststukjes, bloemen, kransen, houten decoraties, openhaardhout vachten en veel meer. U kunt uzelf, familie en vrienden eens verwennen en verrassen met allerlei cadeautjes voor deze feestdagen. Denk aan wollen artikelen, sieraden en wenskaarten,. Maar ook verwennen door de smaakpapillen te laten genieten van een variatie aan vleesproducten, vis, honingproducten, fruit- en groenteconserven en heerlijk op hout gebakken brood van meel van De Leeuw. Het meel zelf in talloze variaties is te koop in het Molenwinkeltje.
 
Ook dit jaar is er de mogelijkheid om prachtige (kinder)boeken gewoon te ruilen. Neem uw uitgelezen boek mee en kies een nieuw verhaal. Nieuw dit jaar is de blind book date. De kaft is onzichtbaar, slechts een paar steekwoorden kunnen en zullen u verleiden. (zie ook  www.ruiljeboek.nl). Verder kunt u kennisnemen van en bijdragen aan het goede werk van de Stichting ‘Gered Gereedschap‘
 
Op de markt verzorgen de Vrienden van de Molen de catering en muziek. Soepen, warme chocolademelk, glühwein, koffie, thee, molenkoek en veel meer lekkers.
En natuurlijk ontbreekt het niet aan fijne muziek in wintersfeer. Genieten van  midwinterhoornblazen, een knus draaiorgeltje en de bekende accordeonist Wim Wiltink.
 
Bovendien is de markt traditioneel de start van de oliebollen-marathon. Op deze 10e december maar ook op 17 en 31 december (Oudejaarsdag) worden volop oliebollen gebakken voor de liefhebbers ter plekke of juist voor degene die thuis eens willen trakteren. Voor OUD en NIEUW kunnen oliebollen worden besteld die vers op Oudejaarsdag gebakken en ook dan afgehaald kunnen worden (BESTELLEN: http://vrienden.oudemolen.net/nieuws).
 
Daarnaast is de verkoop van kerstbomen in volle gang: pal naast de molen op het terrein van de familie Pakkert. Prachtig om het kopen van een boom te combineren met een bezoek aan de WINTERMARKT rondom Molen De Leeuw.
 
Al met al reden genoeg om 10 december naar de WINTERMARKT te komen , te OUDE MOLEN. Parkeren gratis. Info: http://vrienden.oudemolen.net
 

Copyright 2013, Vrienden van de Molen.