Moederdag Korenfestival Koren op de Molen

De laatste organisatorische activiteiten voor het korenfestival van 11 mei a.s  worden uitgevoerd.  Onderdeel zijn de persberichten die naar allerlei media gezonden worden. Hieronder, ook als informatie over de hele dag,  zo'n recent persbericht voor huis-aan huisbladen
Persbericht 30-04-2019

Nationale Molendag en korenfestival/Moederdagconcert op 11 mei bij Windkorenmolen De Leeuw, Oude Molen.
De ‘Vrienden van de Molen’ van Windkorenmolen De Leeuw (Lettele, Oude Molen)  organiseren op de Nationale Molendag van 11 mei aanstaande, een wel heel bijzonder concert op het molenplein rond de molen. Het tweejaarlijks korenfestival ‘Koren op de Molen’ krijgt namelijk dit keer, omdat het een dag later Moederdag is, het thema ‘Moeder’ mee.
Deze ode zal aan alle jonge en oudere moeders, grootmoeders, bijna moeders en zij die nog moeder willen worden, worden aangeboden door vijf koren uit onze streek: koren met allen een eigen geluid en repertoire. Uit Gorssel komt het dameskoor No Romeo’s , uit Schalkhaar de Vocal Group Notes, uit Dijkerhoek de Möl’n-zangers, uit Deventer de Deventer Jeugd Musical  en uit Bathmen De Bêkezangers. In de namiddag van 15.00 uur tot 19.00 uur zingen de koren, elkaar afwisselend, onafgebroken een repertoire van allerlei signature en genres, dat speciaal voor deze dag is samengesteld.
Gezellig zal het Molenplein ingericht zijn. Naast alles rond het korenfestival organiseren de ‘Vrienden van de Molen‘  ook nog een kleine markt waar diverse hobbyisten kleinere en grotere moederdagcadeautjes te koop zullen aanbieden. Eerder die dag is er ter gelegenheid al  de jaarlijkse Geraniummarkt met weer een keur aan huis-,  tuin- en perkplanten.
Met een hapje, drankje of/en een pannenkoek en prachtige zang belooft het een mooie en gezellige happening te worden. Zeker als de weergoden het festival gunstig gezind zijn en het een zonnige heerlijke lentenamiddag gaat worden.
Ook voor de kinderen is er vermaak. Naast een springkussen is een tent voor het leukere knutsel- en speelwerk.
Toegang is gratis, parkeren ook. Dus kom met het hele gezin a.s. zaterdag 11 mei naar
Korenmolen De Leeuw, Oude Molenweg 3, 7434PD Oude Molen (tussen Lettele en Bathmen)
Met vanaf 10.00 uur gelegenheid tot molenbezoek,  de geraniummarkt en vanaf 15.00-19.00 uur het fraaie moederdagconcert. Komt allen!!!

Copyright 2013, Vrienden van de Molen.