Nationale Molendag / Geraniummarkt en meer

Op 9 mei a.s. zijn veel molens in heel Nederland geopend voor publiek. Ook bij de windkorenmolen de Leeuw, Oude Molenweg 3 te Lettele (Oude Molen) worden die dag van 10.00 – 16.00 uur , allerlei activiteiten georganiseerd.

Open voor publiek

Vanaf 10.00 – 16.00 uur is de molen open voor publiek. Molengidsen zullen op een deskundige manier de bezoekers door de molen begeleiden. Ondertussen beantwoorden zij vragen en vertellen over dit Rijksmonument, over molens in het algemeen, over de wind, de granen en de aloude techniek van het malen.

 

Geraniummarkt

Tegelijkertijd is er, ook van 10.00 uur tot 16.00 uur, op het plein bij de markt een Geraniummarkt. Een keur van boerengeraniums, hanggeraniums, hanging baskets, fuchsia’s en ander perkgoed wordt aangeboden. Prachtige cadeau-ideeën voor Moederdag, zondag 10 mei .

 

Start Fotowedstrijd ‘Meer dan Leven van de Wind’

In het kader van het 25 jarig jubileum molenrestauratie/molenbehoud dat tijdens de komende open monumentendagen (12 en 13 september) uitgebreid gevierd gaat worden, organiseert de Deventer Foto Kring en de Stichting Windkorenmolen de Leeuw een fotowedstrijd met als thema ‘Meer dan Leven van de Wind’. Het inzenden van de foto’s kan vanaf 9 mei tot 1 september via de website http://stichting.oudemolen.net.

De Deventer Foto Kring is vandaag op het molenplein aanwezig om aandacht te vragen voor de eigen vereniging en voor de start van de wedstrijd.

 

Inwendige mens - Vrienden van de Molen

De hele dag door zijn de ‘Vrienden van de Molen’ in de weer om te zorgen voor de inwendige mens. Koffie, thee, en andere drankjes zijn er. Maar ook worden overdag natuurlijk weer de heerlijke pannenkoeken gebakken.

Molenwinkel

Ook de molenwinkel is geopend. Hier zijn heerlijke en eerlijke ‘De Leeuw’ meelproducten te koop. Of het nu volkorenmeel, bloem, speltproducten, glutenvrije producten of speciale cake- en pannenkoekenmix moet zijn; het is hier allemaal te vinden.

 

Copyright 2013, Vrienden van de Molen.