18-05-10 Drukte op Molenplein tijdens Hemelvaartsdag fietstocht

Op Hemelvaartsdag 10 mei 2018 organiseerde Bathmen Actief samen met LTO de traditionele fietstocht die oorspronkleijk als Skiw-fietstocht begonnen is. Onderweg konden de deelnemers stoppen bij verschillende agrarische bedrijven (veetelers, varkenshouder, loonwwerker etc.). Bij onze graanverwerkende molen De Leeuw was de eerste stop voorzien na de start bij Braakhekke. Doordat bij de tocht ook een quizvraag per stop moest worden beantwoord, stapten veel fietsers bij de molen toch al weer af om de oplossing te zoeken van de vraag over De Leeuw.. De 'Vrienden van de Molen' hadden in ieder geval een hartelijke ontvangst voorbereid met koffie, thee, molenkoek, pannenkoeken en enkele streekprodukten. Ook werd er doorlopend een korte video  gepresenteerd om geinteresseerden iets over het malen met de wind te vertellen. Bezoek van de molen zelf was, gezien de massaliteit van het fietserspeloton, deze dag niet mogelijk. Wel was de molenwinkel open. Voor de kinderen waren er molentjes, Ontdek-de-molenboekjes en de Molenwijzer beschikbaar. Ook die vonden gretig aftrek (molentjes) of was er serieuze interesse (boekjes).
Na de middag, de fietsers waren inmiddels gepasseerd, werd het rustiger bij de molen, toch bleven de 'Vrienden' pannenkoeken bakken. Waarom? Later op de dag was er namelijk in Bathmen nog een 'Preuvenement' georganiseerd, waar ook de 'Vrienden' vertegenwoordigd waren en wel met een pannenkoekenkraam.
Al met al een geslaagde dag, Door veel enthousiasme en bereidheid van de Vrienden kon aan het eind van de dag een goede opbrengst voor de molen worden bekendgemaakt.
Voor wat impressies klik hier 

Copyright 2013, Vrienden van de Molen.