19-05-11 Koren op de Molen- Moederdagconcert

19-05-11 Koren op de Molen – Moederdagconcert succesvol
Was het de hele week ervoor onzeker geweest of het weer wel geschikt zou zijn voor een openluchtconcert, op de Nationale Molendag van 11 mei  zelf waren de weergoden het korenfestival gunstig gezind. Het werd, ondanks de eerdere voorspellingen, een dag  met zonnig weer, hier en daar een wolkje maar ook wel met een vlagerige noordenwind. Daar het ‘Koren op de Molen’-moederdagconcert aan de zuidzijde van de molen plaatsvond, konden de bezoekers in de luwte van de molen genieten van een prachtige namiddag. Door het goede weer, maar zeker ook door de kwaliteit van de koren en de grote variatie in repertoire dat werd gebracht, kwamen de korenliefhebbers enorm aan hun trekken. Zij waren in grote getale op het molenplein aanwezig van begin tot het eind, hoewel het na zessen iets rustiger werd
De koren waren dus echt in vorm. De Möl‘nzangers uit Dijkerhoek beten de spits af en gelijk kwam de stemming erin. Vervolgens een ander genre en pianobegeleiding door de dirigente zelf zong  het dameskoor ‘No Romeo’s’ uit Gorssel de volgende twintig minuten prachtig vol. Erg in de smaak viel hun verrassing ’bloemetje voor jou’ waarbij een lied werd opgedragen aan iemand uit het publiek op voordracht van een ander.Omdat het een Moederdagconcert was, was het heel erg passend dat de Deventer Jeugd Musical alvast een voorproefje kwam geven van hun nieuwste  voorstelling ‘Kruimeltje’. Prachtig al hoe de kinderen zich op en voor het podium vrij bewegen en speelden en zongen alsof ze dat al enorm gewend waren Als vierde kwam het gemengd gezelschap Notes op het podium. Eigenlijk niet op het podium, maar ervoor en tussen het publiek. Ook zij werden zeer gewaardeerd. Tenslotte in de eerste ronde verzamelden zich de Bekezangers op het podium. Sfeervol en meedeinen was het motto en dat viel wel in de smaak bij het publiek. Na het zingen van een door Alphons Elders (Bekezangers) speciaal gemaakte moederdagtekst op het lied ‘daar bij die Molen’, ging de tweede ronde van alle vijf gezelschappen van start. Het was nog steeds een feest en het bleef zo tot het eind waarbij als slotlied door iedere aanwezige uit volle borst het ’Sallands Volkslied’ werd meegezongen,
Gedurende de hele middag had op voortreffelijke wijze de dagpresentator Jan Wagenvoort de koren geïntroduceerd en de korte pauzes bij podiumwisselingen mooi overbrugd. Aan het eind bedankte hij dan ook de koren en het publiek voor hun aanwezigheid. En Jan zelf werd ook van harte bedankt voor zijn bijdrage aan dit Korenfestival 'Koren op de Molen' – Moederdagconcert. 2019
Het geluid werd verzorgd door DDK uit Okkenbroek. De koren waren uitermate tevreden over de professionaliteit  en technisch kunnen van DDK. En ook het publiek was over de versterking alleen maar positief.
Voor ouders in het publiek was er een kinderopvang geregeld. Enkele dames van de Rotary-Schipbeek zorgden ervoor. Er was een springkussen, er waren kleurplaten, bouwplaten en natuurlijk ranja. Ook de Rotary werd door de organisatie na afloop van harte bedankt voor de belangeloze medewerking.
Omdat het 12 mei Moederdag werd, waren er de hele dag  kraampjes aanwezig, waar kleine Moederdagcadeautjes konden worden aangeschaft. naast geraniums ook sieraden, zeepjes, honing- en bijenproducten, vruchtensappen en jams en ook heerlijke wijnen.
De hele middag waren Vrijwiligers van de Vrienden van de Molen  in touw om het publiek van een natje of een droogje te voorzien. Buiten het terrein zorgden de verkeersregelaars dat ieder veilig bij auto of fiets kon komen.
En boven ons allemaal draaide de molen, mooi gepavoiseerd tot het eind van het festival, met molenaar Heny van Welbergen en anderen op de stelling. Ook voor hen was er applaus.
De organisatie ‘Vrienden van de Molen’ van Windkorenmolen De Leeuw kan dan ook terugzien op een zeer geslaagde editie van hun vijfde korenfestival.
Voor foto’s, in volgorde van begin tot eind, van deze middag klik hier

Copyright 2013, Vrienden van de Molen.