Oliebollen bakfestijn

Dat de oliebollen, die aan het eind van het jaar altijd door de Vrienden van de Molen worden gebakken, in de smaak vallen bij het publiek is ook in december 2014 weer gebleken.
Zowel op 13, 20 als 31 december werden er oliebollen gebakken. Gelukkig nu in een beter onderkomen dan eerdere jaren, namelijk in het nieuwe educatieve centrum (in aanbouw) van Tonnie Moes naast de silo bij de Molen de Leeuw. In de weken ervoor was er hard gewerkt om het gebouw in ieder geval wind- en waterdicht te krijgen zodat de rijs- en bakuitrusting op een goede plek konden worden opgesteld.
De organisatoren Jacco Denneboom en Jaap Borren hadden alles prima georganiseerd en kon er dus op de drie aangekondigde dagen goed en vlot gebakken worden. En dat was nodig. Door talloze vrijwilligers werd er weer in ‘ploegendienst’ gewerkt, vooral op de Oudejaarsdag, om iedere klant van voldoende oliebollen te kunnen voorzien. De oliebollen waren lekker, de sfeer rond de molen was prima (mede door het aanbieden van koffie en glühwein aan het wachtende publiek) en het doel, een wezenlijke bijdrage te leveren aan het onderhoudfonds van Molen De Leeuw werd ook bereikt.
De ‘Vrienden van de Molen’ kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement.
Foto-impressies van het bakken, het enthousiasme van de vrijwilligers  en de borrel na afloop kunt u zien als u hier klikt.

Activiteit: 

Copyright 2013, Vrienden van de Molen.