Verslag Vrienden bij Oude Werktuigendag

 
14-08-10 Vrienden van de Molen verzorgen catering op Oude Werktuigendag
Zoals de traditie inmiddels wil, hebben de vrienden van de Molen op zondag 10 augustus weer een deel van de catering verzorgd tijdens de Oude Werktuigendag die al jaren georganiseerd wordt door de koetsenvereniging d’Olde Mölle. Met een kraam en tent schonken de dames, voor deze gelegenheid in stijl van deze dag gekleed als herbergiersters anno 1800,  koffie en thee en verkochten de bekende overheerlijke molenkoeken. Daarnaast waren er potjes kruudmoes, jams, sauzen en groenteconserven te koop alsmede zelfgemaakte wenskaarten.
De middag was gezellig druk. Gelukkig werkte het weer ook mee, want de regen kwam pas net na de sluitingstijd van het evenement met grote hoeveelheden naar beneden.
Dat het altijd gezellig druk is, komt ook door de medewerking van vele veelal oudere vrijwilligers bij de oude werktuigendag zelf. Want wie kent nog het oude ambacht. Bij de impressies twee ‘vlegels’ (ook Vrienden van de Molen) die nog het kaf van het koren kunnen scheiden (de heren Wim Krukkeland en Gerrit Tuitert)
En dan nog die stille getuigen. De jutezakken van onze molen De Leeuw, waarin de rogge kan worden bewaard tot dat het nodig is.
En zo ook is de opbrengst van deze dag voor dezelfde molen en wordt het geld door de penningmeester bewaard totdat het nodig is voor het onderhoud van de molen.
Voor impressie van de middag, klik hier

Activiteit: 

Copyright 2013, Vrienden van de Molen.