Wintermarkt rondom molen De Leeuw groot succes

Was het bij de opbouw van de wintermarkt rond Molen de Leeuw (Oude Molen) afgelopen vrijdag nog storm en regen, op de zaterdag de 13e zelf was het rustig weer en heel aangenaam om buiten te zijn. Mede daaraan is het te danken dat er veel bezoekers naar deze Wintermarkt kwamen. De hele dag door was er een grote toeloop van mensen die allemaal  even lekker wilden rond snuffelen tussen aan de winter, kerst, lekkernijen en aan gezellig- en knusheid gerelateerde versiering, sieraden, , levensmiddelen, kleding en zo meer. Dit alles bij elkaar gebracht door maar liefst 25 standhouders, die een en ander aantrekkelijk op het molenplein hadden uitgestald. De hierdoor gecreëerde ambiance werd nog extra luister bijgezet door sfeerverhogende klanken van de midwinterhoornblazers uit Lettele, het draaiorgeltje ‘De Ente’, de muziek, die op verzoek van publiek ten bate van Serious Request vanuit een heus ‘glazen’ huis werd gedraaid door Ruud Denneboom en Stijn Borren en de achtergrondmuziek gepresenteerd door Daan Borren.
En dat alles zoals gebruikelijk gecombineerd met de kerstbomenverkoop bij de fam. Pakkert,
Ook werden veel bezoekers verleid de eerste heerlijke oliebollen van het seizoen te proeven. Een tiental vrijwilligers, jong en oud, moesten dan ook de hele dag alle zeilen bijzetten om voldoende oliebollen te bakken om aan de grote vraag te voldoen.
Een andere groep vrijwilligers zorgden buiten de bakkerij voor de verkoop van deze oliebollen maar ook van de koffie, thee, koeken, soepen en zo meer. En nog meer vrijwilligers zorgden als verkeerregelaars dat de doorstroming van het verkeer op de Oude Molenweg geen hinder ondervond van de grote drukte.
De organisatie kan terugkijken op een geslaagde wintermarkt.  Het onderhoudsfonds van de Molen de Leeuw, het doel waarvoor de hele markt georganiseerd was, kon goed worden gespekt.
Voor foto-impressies van de mark: klik hier

Activiteit: 

Copyright 2013, Vrienden van de Molen.